TILL SPORTVAGNSMEETING.SE

6 JULI 2024

I år är det 50 års sedan Svenskt Sportvagnsmeeting arrangerades första gången, så för att fira detta är årets Sportvagnsrally lite annorlunda. Vi har fått förmånen att starta rallyt på det natursköna Krapperup Slott i Nyhamnsläge (Krapperupsvägen 409) där de kommer att bjudas på kaffe och en frukostbulle som ni kan avnjuta i den vackra slottsmiljön.

Även i år bjuder vi in klassiska bilar av årsmodell fram till 1974. Vi kör vårt Rally i samband med Svenskt Sportvagnsmeeting och då deltagare i RHK är en viktig del i det arrangemanget så tycker vi att det kan vara trevligt med klassiska bilar även i vårt Rally.

Nytt för i år och som en del i 50 års firandet får att alla startande får med sig en matsäck med en enklare lunch i form av baguetter samt äpple och vatten att dricka. I startavgiften ingår det entré för 2 personer samt parkering på Sportvagnsparkering respektive en klassikerparkering både för lördagen och söndagen. Dessa biljetter motsvarar ett värde av 1000 kr.

För jubileums upplagan av Sportvagnsrallyt har vi lagt upp en spännande sträcka på ca 12 mil. Med hjälp av vår Roadbook så får ni lätt förståeliga instruktioner för att komma till Ring Knutstorp. Längs vägen blir det kluriga uppgifter att lösa. Vägarna vi kommer att köra är asfalterade så att finbilen trivs. På Ring Knutstorp kommer vi att ha en prisutdelning och presentera resultaten kl 16,00. Detta sker i nedre depån vid prisutdelningstribunen.

Anmälningen är öppen och ni finner den på sportvagnsrallyt.se eller sportvagnsmeeting.se

Startavgiften är 500 kr per bil, sista dagen för att betala är 24 juni. Efter det tas anmälan endast emot på startplatsen mot förhöjd avgift (550.- via Swish) samt i mån av plats.

Samling för start på Krapperups Slott mellan kl 08.00 och 09.00

Välkomna
Rally kommittén

PS. Om ni eller er co driver har någon allergi eller är intolerant mot något relaterat till frukostbullen så ange det i anmälan så förbereder vi ett alternativ.

Startplats: Krapperups Slott

Vi är otroligt glada att få möjlighet av Gyllenstiernska Krapperupsstiftelsen att använda Krapperups Slott som startplats för vårt jubileums sportvagnsrally 2024.

Krapperup är ett gods på skånska västkusten som ligger tre mil norr om Helsingborg och strax söder om Kullaberg och Mölle. Det nuvarande slottet uppfördes vid mitten av 1500-talet och ligger omgivet av en vacker park som är öppen för allmänheten året runt. Sedan 1967 drivs Krapperup av en stiftelse med uppgift att bl.a stödja vetenskap och forskning.

https://www.krapperup.se/